Lieve tourluitjes,

 

De op één na kortste rit zit erop. Het was een spannende en fanatieke strijd om de bonificatiesecondes, bergklassement en dijkhuisklassement. De renners hebben hun best gedaan en alles gegeven. Toch kan er maar een de winnaar zijn en dat is wederom Jens Grotenbreg. Hij won de rit met een seconden voorsprong op Rens Stokman en Sander Nieuwhoff die samen als tweede over de finish kwamen. Gevolgd door een grote kopgroep. Er zijn veel grote gaten gevallen, het verschil tussen de eerste en de laatste renner was meer dan 13 minuten. Opvallend was dat de renners vooral in grote groepen over de finish kwamen.

 

Op de Schalkwijkseweg was de sprint voor de bonificatiesecondes. Deze heeft Jens Grotenbreg op zijn naam gezet, hij behaalde 5 seconden. De 3 seconden gaan naar Leon van Verseveld die als tweede de streep passeerde. De laatste seconde die bij de bonificatiesprint te verkrijgen was heeft Sander Nieuwhoff kunnen bemachtigen.

 

Sander Nieuwhoff is deze week goed bezig, hij heeft vandaag wederom de sprint voor het bergklassement gewonnen en dat betekend dat hij tot nu toe alle bergsprints op zijn naam heeft staan. Jens Grotenbreg staat tweede in het bergklassement met 16 punten. Het wordt lastig voor Jens om Sander nog in te halen, het verschil is namelijk 14 punten.

 

Martijn Hoogland is helaas vandaag niet gefinisht. Hij is op de Beusichemsweg gevallen en kon niet meer verder fietsen. We hopen dat hij morgen weer aan de start verschijnt en zo alsnog mee kan doen met de tour.

 

Morgen starten we op de brink en hebben we een rit van 14,3 km op de planning staan. Er zijn twee sprinten voor het bergklassement. ’s-Middags gaan de kinderen naar Culemborg om de vossen weer te spotten.

 

Meiden denk om de vlechtjes en tot morgen!

 

Xoxo de rekencommissie

 

#huisarrest

#adonfire

#beetjemoe

#legiklaterweluit

#ikwasnietdeenige

#mooiroodisnietlelijk

#tosti’seten