Lieve tourluitjes,

 

Na een lange maar vooral gezellige nacht bij van Bennekom moesten de rennertjes vandaag de ploegentijdrit rijden. Deze rit is dit jaar voor het eerst iets anders verlopen dan normaal. Alle eerste geklasseerde rennertjes fietsen tegen elkaar, alle tweede geklasseerde enz. Daardoor is er meer strijd onderling in de rit en kan iedereen uit de ploeg punten behalen. Er waren hierdoor veel bijzondere ritten; Sanne en Tim Vendrig moesten bijvoorbeeld de rit tegen elkaar fietsen. Ook Rick en Joeri Groenen, Job en Yke van Dijk, Rieneke en Martijn Hoogland, Quinten en Feline Stil moesten de strijd tegen elkaar opnemen. Dit leverde mooie momenten op, zo is de finish van Joeri en Rick een fotofinish geworden en waren Quinten en Feline geëindigd op de eerste en tweede plaats.

 

Sander Nieuwhoff is vandaag een seconde ingelopen op Jens Grotenbreg. Bij de strijd om de derde plek is het ook een stuk spannender geworden. Evy van Zijl staat nu namelijk op een gedeelde derde plek samen met Rens Stokman. Daarna volgt Leon Verseveld met een achterstand van twee seconden op de derde plek.

 

Stokman Heeft het vandaag goed gedaan, zij wonnen 4 ritten en wonnen daardoor met overmacht de ploegentijdrit. Daardoor hebben zij hun eerste plek in het ploegenklassement verstevigd.

 

De strijd om de blauwe trui is spannend deze tour. Gisteren stonden Evi Bliekendaal en Eline van Duijn op een gedeelde 48ste plek. Omdat Evi Bliekendaal vandaag een strafseconden meer had dan Eline, staat zij nu op de 49ste plek. Geluk bij een ongeluk voor Evi!

 

Het was gezellig druk bij de verplaatste start/ finish, de live stream werkte goed, iedereen bleef lekker hangen na afloop. Kortom een geslaagde dag.

 

Meiden denk om de vlechtjes en tot morgen!

 

Xoxo de rekencommissie

 

#meloenen

#TDkrijgthemnietomhoog

#projectx2.0

#rechtsedirecte

#Neptunus